• 7/7 wachtdienst 02/899 49 44

Informatie baby spa & wellness 
Plan nu je bezoek

Vanaf welke leeftijd is de baby spa & wellness?

Vanaf 14 dagen tot + - 9 maanden, omdat de baby’s te veel ingaan op andere prikkels en te lang worden voor het badje. Sommige baby’s kunnen langer gebruik maken van de Baby Spa en Wellness. Het gaat dan voornamelijk om premature baby’s of baby’s met een fysieke achterstand. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Hoe lang duurt een sessie?

Een baby spa sessie duurt ongeveer 50 tot 90min. Afhankelijk van de watergewenning van jouw baby, duurt een sessie hydrotherapie ( in de spa ) 20 tot 30min.
We kijken altijd naar de beleving en het ritme van jouw baby.

Wat is het advies met voeden van de baby tijdens een bezoekje?

We adviseren om 30 minuten voor de sessie (extra) te voeden. Een baby wordt namelijk erg hongerig van de hydrotherapie en we willen wel het maximale uit zijn/ haar spa en wellness halen. Na de baby Spa en wellness slaapt de baby meestal langer waardoor je geen problemen krijgt met het voedingsschema.

Wanneer is het de juiste moment om een afspraak te plannen?

Het is verstandig om te komen na een lang slaapje en vlak na de voeding. Je kunt dit het beste zelf inschatten aangezien elke baby een ander ritme heeft. Qua leeftijd is het aan te raden om zo vroeg mogelijk te starten. De baby ervaart veel nieuwe prikkels en dat kan enkele sessies duren voordat ze optimaal kunnen genieten. Door meerdere sessies te komen helpt dit je kindje in zijn/ haar ontwikkeling. Voor baby’s die vaker in de Baby Spa en Wellness komen, hebben we een voordeelpakket zodat je goedkoper van meerdere sessies kan genieten.

Hoe lang van tevoren is het verstandig om aanwezig te zijn?

Jullie zijn welkom om 15 minuten voor aanvang van de sessie aanwezig te zijn. Jullie baby kan dan alvast aan de nieuwe omgeving wennen. Indien jullie baby nog gevoed dient te worden, zijn jullie op voorhand welkom natuurlijk!

Is de drijfring veilig?

Ja, de drijfringen zijn goedgekeurd volgens Europese normen. De drijfring wordt boven de schouders geplaatst. In deze drijfring bevindt zich een gleufje die ondersteuning geeft aan de kin. De spa’s bevatten luchtinjectoren waardoor je baby gewichtloos in het water is en zich daardoor vrij kan bewegen.

Wat moeten we meebrengen?

De baby’s worden erg hongerig. Extra voeding is dus verstandig om mee te nemen net als een schone luier voor na de Baby Spa en Wellness. Wij zorgen voor een zwemluier, de massageolie en schone handdoeken. Er is gelegenheid om een flesje te verwarmen en je kindje te voeden. Tevens is er de optie om je baby te wegen en te laten nakijken door ons team van vroedvrouwen ze antwoorden met plezier op al je vragen en geven je graag advies.

Wanneer wordt de baby spa & wellness afgeraden?

  • Na een vaccinatie of bij griep voelt je baby zich vaak niet lekker en hebben ze soms verhoging. We raden je dan ook af om binnen 24 uur na vaccinatie naar de Baby Spa te komen.
  • Heeft je baby griep of is hij aan de diaree, ook dan kan het kindje geen gebruik maken van de Baby Spa en Wellness in verband met de hygiëne.

Hoeveel personen mogen we meebrengen naar de spa?

We willen in de Baby Spa en Wellness een rustige ruimte creëren voor de baby’s. Om dit te kunnen garanderen mogen er per baby, 2 volwassenen bij de sessie aanwezig zijn. Wij focussen ons graag op de bonding-time tussen ouders en kindje.  Wil je liever een prive sessie waarbij je meerdere gezinsleden mee kan nemen, neem hiervoor dan telefonisch contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Mogen er foto's & filmpjes gemaakt worden?

Uiteraard mogen foto’s en filmpjes niet ontbreken bij zo’n leuke gebeurtenis. Dit is een uniek moment en dat mag zeker vastgelegd worden. Wel willen we je erop wijzen dat het voornaamste doel van de Baby Spa en Wellness het creëren van een rustige omgeving is. Probeer daarom een paar momenten te zoeken voor een leuke foto of filmpje maar geniet daarna vooral samen van het unieke moment.
Het is niet toegestaan om andere baby’s en ouders op de foto/ film te zetten.
Graag vragen we je om het geluid van je smartphone bij het betreden van de Baby Spa en Wellness uit te schakelen.

Wat bij annulering?

Afspraken kunnen tot 24u op voorhand per mail of telefonisch geannuleerd en verplaatst worden.
Hou er rekening mee dat je zelf verantwoordelijk bent voor het maken van een nieuwe afspraak.
Indien je minder dan 24u op voorhand annuleert is terugbetaling niet mogelijk.
Kom je niet op je afspraak en ontvangen wij geen afmelding dan wordt deze sessie wel geregistreerd. Heb je een pakket van meerdere sessies aangeschaft dan vervalt ook de niet nagekomen sessie.

Volg ons op Facebook

Volg ons op instagram

Word deel van onze community

Dringende vragen?

7/7 wachtdienst 02/899 49 44 Bereikbaar tussen 9:00 en 17:00 Buiten deze uren enkel voor urgente zaken aub

Intellectuele eigendom rechten voorbehouden aan BVBA M&M Projects Gobbelsrode 146 3220 Holsbeek